DIANA ŠIMEK
MENU
O meni
Galerija
Izložbe
O radu
Novosti
Kontakt
 RSS - Favorites
 English

Upišite traženi pojam


NOVO!!! Od studenog 2020 počele su se održavati ON LINE-LIVE likovne radionice za djecu i odrasle preko ZOOM aplikacije, uživo svo vrijeme trajanja radionice. Prijave na dianasimek.zg@gmail.com

Likovne radionice za djecu i odrasle u Novom Zagrebu


LIKOVNE I KREATIVNE RADIONICE, 2021

mjesto održavanja: Botinec, Novi Zagreb

i preko Interneta ON LINE-LIVE "Zoom" aplikacija

 


zadnja izmjena: 11.11.2020

NOVO!!! Od studenog 2020 počele su se održavati ON LINE likovne radionice za djecu i odrasle preko ZOOM aplikacije, uživo svo vrijeme trajanja radionice.


ZA ODRASLE: likovna on line radionica - svake srijede u 18 i 30h

ZA DJECU: likovna on line radionica - svake subote u 10h

Radionice se održavaju uživo preko Zoom aplikacije u trajanju 90 min. ???????
Zbog ograničenog broja sudionika i zbog pripreme i uputa o potrebnim materijalima za radionicu, poželjno se prijaviti dan ranije.
Napomena: Predznanje nije potrebno!
??Prijave u tijeku!!!
??dianasimek.zg@gmail.com

Osim toga i dalje se održavaju, u Ateljeu umjetnice individualno i u manjim grupama, kao i on line:

Individualne poduke crtanja i slikanja, pripreme za upis u Školu primijenjene umjetnosti i dizajna, pripreme za prijemni ispit na fakultete (Akademija likovnih umjetnosti, Arhitektonski fakultet, Studij dizajna, Tekstilno tehnološki fakultet, Grafički fakultet –grafički dizajn), te druge srodne škole i fakultete.

 Osim individualnih poduka i priprema na kojima se radi po željama polaznika (rad na određenoj tehnici ili motivu), održavaju se likovne radionice za djecu i odrasle  „Crtam, slikam!!“, i likovno-kreativne radionice za predškolce  "Volim igru!!"

 

Likovna radionica  „Crtam, slikam!!“  

Likovna radionica koja je namijenjena za djecu od 7 god. na dalje i za odrasle

(voditelji: Diana Šimek i Mirjana Šimek)


Termini održavanja radionice za odrasle su ponedjeljkom od 17 i 30h do 19 h, a za djecu subota od 10 h do 11 i 30h. Radionica je otvorena za nove polaznike, sadržaj je prilagođen svakom polazniku i uvijek se može priključiti.

Zamišljena je za duži vremenski period kao tečaj, a svakom sljedećom radionicom uči se novi sadržaj, od jednostavnijeg prema složenijem. Ovim likovnim radionicama stječe se osnovno, ali i cjelokupno slikarsko obrazovanje kroz:

·likovno i vizualno izražavanje i oblikovanje ideja, osjećaja, doživljaja i iskustva  i pritom otkrivanje osjećaja zadovoljstva u stvaranju
·istraživanje i upoznavanje različitih crtačkih i slikarskih materijala, tehnika i postupaka
·susret sa općim likovno estetskim osnovama i likovnim elementima te mogućnostima primjene stečenog znanja  (snalaženje u prostoru, osjećaj za kompoziciju, sklad, osjećaj za boju, ritam, i sl.)
·različite načine rada - crtanje i slikanje prema predlošku, po promatranju, po modelu, u prirodi, prema zamišljanju, izmišljanju i dr.
·upoznavanje i učenje vrednovanja umjetničkih djela različitih umjetnika i stilskih razdoblja
·individualan pristup svakom od polaznika, prilagođen njegovom vlastitom radu, znanju i iskustvu

Napomena:
- Radionice se ponekad mogu održati u prirodi, ovisno o lijepom vremenu, i prema dogovoru, crtanje i slikanje u prirodi, pejzaž, veduta, i dr.
- Za posebno zainteresirane polaznike mogući su zadaci za rad kod kuće, i pregled radova uz komentar i kritiku

-U sklopu radionice „Crtam, slikam!!“ upotreba raznih tehnika, materijala i medija,  i upoznavanje sa skulpturom, dizajnom kao i oslikavanje i izrada primijenjenih stvari poput nakita, magneta i dr.

 

Likovna i kreativna radionica "Volim igru!!"

Likovno kreativne radionice za djecu predškolske dobi od 3 do 7 godina

(voditelji Mirjana Šimek i Diana Šimek)

Radionica je otvorena za nove polaznike. 
Individualni rad s djetetom, termin se određuje po dogovoru.

Sva djeca se vole igrati. Svaka stvaralačka aktivnost za dijete je igra. Igra u kojoj je sve moguće, može maštati, izmišljati, zamišljati. Kroz igru dijete odražava svoja shvaćanja i stavove. Dijete je radoznalo. Želi sve saznati, osjetiti, traži odgovore. Potaknimo ga na razmišljanje! Sretno je kada dobije vlastite odgovore na svoja pitanja. Neprekidno istražuje svijet oko sebe. Potaknimo ga na stvaranje!  Već prve njegove šare, kasnije krugovi, otisci obojenih prstića, zgužvan papir, složen toranj od kockica, njegova su velika djela. Dijete želi da njegov rad bude viđen, vrednovan,  prihvaćen. Obično je majka prva osoba koja dobije djetetov rad na poklon.
Likovno kreativne radionice pružit će djetetu spontano učenje, usvajanje novih spoznaja, razvijanje sposobnosti i vještina, a prilagođeno njegovim mogućnostima i potrebama. Poticanjem na traženje neobičnih likovnih rješenja razvijat će se njegova samostalnost i originalnost. Usmjerenom motivacijom više kroz praktičan rad upoznat će se sa likovnim tehnikama; crtanja, slikanja, kiparenja, jednostavnog otiskivanja, oblikovanjem predmeta primijenjenih umjetnosti, dizajna.  Prema odabranom  likovnom području, npr. kod 3 D oblikovanja koristit će se glinamol, plastelin, papir, karton, aluminijske folije, tekstil,  špaga, meke žice, drvo, kamen i drugi prirodni i otpadni materijali. Preoblikovanjem otpadnih materijala različitim postupcima razvijat će se ekološka svijest. Poticanjem mašte kroz različite teme i motive, bliske njemu, dijete će izrađivat svoje slike, skulpture, slikovnice, lutke, svoje igračke, koje mu opet kasnije mogu služiti za igru.
Radi praćenja osobnog razvoja djeteta, fotografije radova pohranjuju se u dječje mape s datumom nastanka.  

Predbilježbe za radionice, kao i za sve ostale informacije javiti se na 

mail: dianasimek.zg@gmail.com ili mob:  091 523 7186
   

O voditeljima:          

Diana Šimek rođena je u Zagrebu 1980. Završila je školu Primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, slikarski odjel u klasi prof. Igora Rončevića, završila je 2004. Od 2005. član je Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Zagreb. Od lipnja 2007. do prosinca 2009. pisala je stručne članke o umjetnosti za Olimp, magazin Hrvatskog olimpijskog odbora, rubrika Umjetnost i šport. Radila je godinu dana na zamjeni u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zadru, kao nastavnik stručnih predmeta likovne grupe, predavala je crtanje i slikanje. 2012. završila je tečaj pedagoško – psihološke i didaktičke izobrazbe predmetnih nastavnika na Učiteljskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Zadnjih nekoliko godina vodi razne likovne i kreativne radionice za djecu i odrasle. Do sada je održala 10-tak samostalnih i 20-tak skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, te sudjelovala na brojnim likovnim kolonijama. Dodatno obrazovanje: završen tečaj Obrade fotografije u Photoshopu i Web dizajn u Algebri. Osim štafelajnog slikarstva, radi murale (slike na zidu), bavi se crtanjem ilustracija i animacija, te izrađuje unikatne uporabne predmete. Facebook stranice: Diana Dizajn i Diana Šimek-Atelje/Galerija                       

                          

Mirjana Šimek rođena je 1958. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, 1988. godine, program studija dizajn tekstila i odjeće, te stekla zvanje višeg dizajnera za tekstil i odjeću. Član je Hrvatskog dizajnerskog društva od 2009.godine.
Dugogodišnji profesionalni rad bio je usmjeren na izradu slika, veduta i pejzaža u različitim tehnikama, likovnih monografija, dizajn i izradu unikatnih proizvoda papirnate konfekcije, izradu ilustracija, izradu suvenira primjenom elemenata narodne ornamentike, te s motivima hrvatskih gradova i njegovih spomenika. Sudjelovala je na kulturno-poslovnim manifestacijama, izlagala na više samostalnih i skupnih izložbi, sudjelovala na donacijskim izložbama i likovnim kolonijama. 
Facebook.com Mirjana Šimek  Mob: 091/5027090


FOTOGRAFIJE sa Strossmayerovog šetališta, likovne radionice
koje su se održavale svakog ljeta u sklopu Gornjogradske likovne kolonije...
Voditeljica i autorica radionica: Diana Šimek
 

Radionica "apstraktno slikanje" 
 
 
 
 
Radionica "apstraktno slikanje" 
 
 
 
 
Radionica "apstraktno slikanje" 
 
 
 
 
Radionica "apstraktno slikanje"
 
 
 
 
Radionica "lavirani tuš i pero"
 
 
 
 
Radionica "broševi od filca"
 
 
 
 
Radionica "broševi od filca"
 
 
 
 
Radionica "broševi od filca"
 
 
 
 
Radionica "broševi od filca"
 
 
 
Radionica "broševi od filca"
 
 
 
 
Radionica "čestitke sa filcom"
 
 
 
 
Radionica "čestitke sa filcom"
 
 
 
 
Radionica "leteći zmajevi"
 
 
  


►  O radu  - Wednesday, September 14, 2011
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum  


dianasimek.zg@gmail.com