DIANA ŠIMEK
MENU
O meni
Galerija
Izložbe
O radu
Novosti
Kontakt
 RSS - Favorites
 English

Upišite traženi pojam


NOVO!!! Od studenog 2020 počele su se održavati ON LINE-LIVE likovne radionice za djecu i odrasle preko ZOOM aplikacije, uživo svo vrijeme trajanja radionice. Prijave na dianasimek.zg@gmail.com

4.6.2013. Stara gradska vijećnica, Split - Akt Art, Izložba Galerije Brešan

                                                                                                                                                      PHOTO: Stribor PhotoArt 

Diana Šimek, Ženski akt sa sivo-crnim kvadratima, 2013, akril na platnu, 80x60 cm


U Staroj gradskoj vijećnici u Splitu, u utorak 4. lipnja 2013. otvorena je izložba pod nazivom „Akt Art“. Ovu opsežnu izložbu postavljenu na tri kata galerije, od sedamdesetak autora priredila je Galerija Brešan. Povodom izložbe tiskana je knjiga/katalog sa reprodukcijama svih izloženih radova i biografijama umjetnika za koju predgovor piše organizator Igor Brešan.

Posrijedi je pravi likovni poligon, sve akt do akta, aktivistički nanizani onako kako su diktirali pristup, pravac, stil, ili tek debljina i boja okvira u koji je spremljen ženski lik. “Zašto baš izložba aktova i zašto baš ovih?”, možda se zapitao netko u gužvi posjetitelja...“Jedan od kriterija liste sudionika bila je moja osobna šetnja po njihovim ateljeima. Slikarstvo je na izdisaju, ovo klasično, vele, pa u vezi s tim kao da ni akt više nije na cijeni. A aktovi su napravljeni da bi bili gledani, kako prije, tako i danas”, kaže nam Igor Brešan u ime galerije.

Od arheologije “razodijevanja” u veteranskim tonovima Ivana Krstulovića, Lukše Peka, Josipa Diminića, Maje Dolenčić Malešević, Vladimira Džanka, Jure i Rudolfa Labaša, Petra i Vlade Jakelića, Nives Kavurić, pokojnih Ante Kaštelančića, Vaska Lipovca, Mile Skračića, Đure Pulitike, Ive Kaline i Nikole Reisera, do suvremenijih pristupa poetici tijela (Nina Brkić, Petar Đakulović, Vinka Gašparuš, Ivana Lujak, Lidija Matulin, Maja Novaković, Anamarija Obradović, Tonko Smokvina, Stjepan Šandrk, Diana Šimek, Eva Zvrko...).


Dio teksta preuzeto sa stranice:
http://www.slobodnadalmacija.hr/Kultura/tabid/81/articleType/ArticleView/articleId/212250/Default.aspx

►  Izložbe  - Tuesday, February 18, 2014
  |   Print   |   Home

Design & Hosting: Poslovni forum  


dianasimek.zg@gmail.com